15. maaliskuuta 2017

Syytä juhlaan

RG7A8949
Tänään sain sen maanantaina kaipaamani auringon ja ensimmäiset päiväkahvit pihalla. Suljin hetkeksi silmäni ja kuuntelin. Oli pakko soittaa siskolle, että sain jakaa hyvän hetken jonkun kanssa. Aurinko lämmitti, linnut lauloivat ja puuskittainen tuuli sai männyt narisemaan.

Kierros aurinkoisessa pihassa antoi lisää syitä hymyyn.
RG7A8958
Mustikan varvut.

RG7A8961
Kallio, sammal ja tammenterhojen hatut.
RG7A8973
Jykevät männyt.
RG7A8981
Ihan uudet, mutta niin kotoisat kivenkolot.
RG7A8969
Kukkiva puutarhani on jo vapaa lumesta. Vielä puuttuu suunnitelma ja kasvit mutta siitä tulee niin ihana.
RG7A8977
Myös muutaman vuoden villinä kasvanut heinikko kaipaa taltuttajaa. Sen jälkeen ehkä voisi päästä tarkemmin suunnittelun pariin!
RG7A8988
Pihakahvien lisäksi tänään juotiin myös juhlakahvit meidän Viktoria-kissalle. Vikke oli aamulla niin reipas, että pyydysti ensimmäisen hiirensä täällä koulussa. Hän oli jo parina päivänä päivystänyt telkkarihuoneen seinän nurkassa ja tänään viimein onnisti, kun hiiri lykkäsi nenänsä seinän ja lattian raosta kissan valvovan silmän alla. Hurraa Vikke!

Huominen saakin tuoda tullessaan yhtä ihanaa keväistä ilmaa ja hyviä hetkiä. Hiiriä en välttämättä kaipaa joka päivä, joten siitä voidaan pitää vaikka vähän taukoakin :D

14 kommenttia:

 1. Ihana päivä...ja on tää suomi ihmemaa...täällä Kontiolahdella on reilusti ylipuolenmetrin kinokset tänään tuli varmaan lähemmäs 100cm lisää...lenkkeilyä sohjossa ouhjeah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, neidolla pituutta riittää, niin vaihtelut ovat hurjan isoja! Eikä täälläkään siis täysin lumetonta ole mutta nämä kohdat tontista ovat aurinkoisia, niin sen vuoksi lumet on kokonaan poissa :) Nopeasti kyllä sulavat, kun missään vaiheessa lunta ei ollut pitkään suuria määriä ja nyt on pari päivää satanut vettä tai paistanut aurinko.

   Ihanaa kevättä sinne Kontiolahdelle!

   Poista
 2. Ihana on teidän pihapiiri... Jännää mitä siellä keväämmällä puskee. Mietin tuossa aiemmin remppakuvia katsellessani, että onkohan teillä paljon hiiriä... Se vanhojen talojen vitsaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä ihania isoja puita! Muuta en oikein odotakaan esiin puskevaksi, koulujen pihoissa ei kai usein juuri istutuksia näy. On täällä muutamia ruusupuskia, syreeniä, kuunliljaa ja vuorenkilpeä. Kaikki näiden lisäksi tuleva onkin sitten vain bonusta. Mutta kyllä piha pitää aloittaa ihan nollasta, mikä on ihan kiva juttu :)

   Ei meillä kyllä paljon hiiriä taida olla tai ainakaan eivät tule sisälle asti. Kun tänne päästiin, niin hiiren jätöksiä oli kyllä joka tilassa mutta ei niitä ole siivoamisen jälkeen enempää ilmestynyt. Rapinaa emme ole kuulleet lainkaan ja tämä oli nyt ensimmäinen kissojen saalistama hiiri. Se on mun mielestä aika vähän siihen nähden, että meillä on parhaillaan neljässä huoneessa lattia osittain auki suoraan rossipohjaan ja siellä niitä hiiriä nyt luulisi varmasti olevankin. Edellisessä kodissakin meillä oli todistettavasti kerran hiiri sisällä kuuden ja puolen vuoden aikana...täällä koulussa tullaan kyllä varmaan tutummiksi :D

   Poista
 3. On varmasti ihana tunne kulkea uudessa ympäristössä, tehdä sieltä löytöjä ja suunnitella tulevia muutoksia. Onnea suunnitelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena <3 On aivan ihanaa päästä elämään todeksi tätä unelmaa ja mahtavaa saada kokea ensimmäinen kevät täällä, ihan jokaisena päivänä <3

   Poista
 4. Ihania kuvia luonnosta:)
  Ompa vähän lunta, ihana kevät jo täällä etelässä.
  Aurnkoista loppuviikkoa sinne -Hellen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi kyllä vähenee hurjaa tahtia, tänään oltiin jo tyttöjen kanssa kokeilemassa polkupyöriä talven jälkeen!

   Kiitos samoin, oikein aurinkoista viikonloppua sinullekin Hellen :)

   Poista
 5. Hurmaava tunnelma! Kuvittele, että minun suurinta hupiani on edelleen 20 vuoden jälkeen kuljeskella pitkin pihaa tutkaillen ja tuumaillen. Kevät tulvahti tännekin! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyn kuvittelemaan Tuija! Keväällä on niin ihana seurata luonnon heräämistä ja kevään etenemistä pihalla <3

   Ihanaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 6. Voihan kevät! Näistä kuvista tuli sellainen kevättuulahdus.
  Ja Vikelle onnittelut ekasta hiirisaaliista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, Vikke oli kyllä tosi ylpeä saalistaan :)

   Oikein ihanaa ja keväistä viikonloppua sinulle!

   Poista
 7. Ihana on tuo teidän koulu ja miljöö.
  Kuvasi ovat sykähdyttäviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marliska <3

   Ihanaa kevään aikaa sinulle!

   Poista