2. maaliskuuta 2017

Pohjasuunnitelmia

RG7A6426-2
Palautetaan vähän mieleen koulun vanhimpia pohjapiirrustuksia! Aloitin niistä kertomisen tässä postauksessa ja pääsin julkisiin tiloihin asti. Nyt siis jatketaan meidän oman kodin osalta. Nämä piirustukset ovat vuodelta 1924 ja ne ovat vanhimmat, mitä meiltä löytyy. Jo näissä piirustuksissa näkyy muutamat seinien siirrot ja muutokset tiloissa. Kaikki voimakkaammin valkoiset seinät ovat uusia, muut tietysti alkuperäisiä. Pohja on mukavan simppeli ja yksinkertainen mutta näiden piirustusten jälkeen onkin vuosikymmenien aikana ehditty tekemään yhtä ja toista.
RG7A7959
Tämä pohja on vuodelta 1988 ja se on viimeisin mikä meiltä löytyy ja lähes totuudenmukainen. Keskiosassa ollut opettajan asunto on pilkottu aika rikkonaiseksi kolmen wc:n, siivouskomeron ja henkilökunnan tilan vuoksi.
RG7A7956
Meidän on tarkoitus jälleen yksinkertaistaan pohjaa ja palauttaa seiniä alkuperäisille paikoilleen. Jos lähdetään oikeasta reunasta liikkeelle! Ensimmäisestä ulko-ovesta tullaan sisään meidän omaan eteiseen. Siitä pääsee myös yläkertaan, jossa on erillinen asunto. L-n muotoinen eteisaula on tarkoitus jakaa väliseinällä kahteen osaan, jolloin eteisen perälle rakennetaan meille kodinhoitohuone ja wc. Eteisestä seuraavana on käynti tyttöjen yhteiseen makuuhuoneeseen. Ainakin alkuun katsotaan miten viihtyvät yhteisessä isossa huoneessa. Huonetta on varaa jakaakin tarvittaessa, jos haluavat omaa rauhaa.

Tyttöjen huoneen jälkeen tulee tv-huone ja sen jälkeen koko kodin keskus eli sali. Salista pääsee myös makuuhuoneeseen ja keittiöön. Aikanaan makuuhuoneesta on lohkaistu tilaa kahdelle wc:lle, jotka on tarkoitus purkaa ja ottaa tila takaisin osaksi makuuhuonetta. Myös keittiöstä on lohkaistu palanen wc:tä varten ja myös se on tarkoitus purkaa ja saada näin keittiöstä tilavampi. Keittiöstä vielä vasemmalle on tarkoitus rakentaa iso wc, joka olisi meidän omassa käytössä ja lisäksi julkisessa käytössä.

Näin lyhykäisyydessään suunnitelmat pohjan suhteen ovat parhaillaan tämän kaltaiset. Kovinkaan nopeasti emme tule olemaan siinä pisteessä, että pääsisimme siirtelemään seiniä takaisin paikoilleen tai peremminkin purkamaan jälkikäteen tehtyjä mutta asia kerrallaan. Myös kaikki tulisijat on tarkoitus palauttaa jossain kohtaa mutta osa muureista ja hormeista on purettu viimeistään seinämuutosten yhteydessä, joten ihan tarkkaan emme edes tiedä onko kaikkia mahdollista palauttaa ja millaisin toimenpitein.

Tähän mennessä olemme tehneet purkutöitä sen verran, että tv-huoneesta, makuuhuoneesta ja salista on purettu alkuperäinen paneelikatto näkyviin. Samoissa tiloissa on myös purettu seinäpinnat pinkopahviin asti näkyviin, eli myöhemmin asennetut puukuitulevyt saivat lähteä. Tv-huoneen ja makuuhuoneen lattiasta on lisäksi purettu päällimmäiset muovimatto- ja puukuitulevykerrokset pois. Niissä on nyt 60-luvulla asennetut linoleumit lattiapintana. Seinien ja kattojen purkamiset ovat olleet aika työläitä ja aikaavieviä, kun pinta-alat ovat aika isoja, samoin huonekorkeus on näissä tiloissa 3,5 metriä, joten tikkailla kulkemiseen saa käyttää aikaa myös.
RG7A7522
Siltä varalta, jos joku ei käytä instaa, niin tässä on kaksi kuvaa miltä salissa parhaillaan näyttää, huoneen perältä on näkymä tv-huoneeseen.
RG7A7976

RG7A7594
Tältä näyttää tv-huoneessa, paitsi harmaa muovimatto on nyt poistettu ja lattialla on keskiruskea linoleum. Linoleumit ovat osittain aika heikossa kunnossa ja nyt olisikin suuri tarve muutamalle kauniille todella isolle matolle. Olisiko kenelläkään vinkata, mistä voisi sopivia löytyä?


Sellainen pohjasuunnitelma ja pari kuvaa tähän hetkeen. Katsotaan mihin suuntaan suunnitelma etenee, kun päästään hommissa eteen päin.

10 kommenttia:

 1. Te olette pistäneet toimeksi! Elän niin mukana teidän unelmaanne. Kiitos jakamisesta! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun seurailet mukana Tuija <3 Me ollaan tosiaan tehty niin paljon purkutyöitä, kun ollaan vain suinkin ehditty ja pystytty. Kunhan saan tänne lisää kalusteita niin on kiva laittaa sitten ennen ja jälkeen kuvia, vaikka ei valmista vielä olisikaan, muutos on jo nyt aika huikea :)

   Poista
 2. Näyttää hyvältä. Luulen että tytöillä tulee jossain vaiheessa eteen tarve omalle tilalle. Suunnitelma voi tietenkin muuttua mutta hyvä runko. Kuinka isoja kokoustilasta ja studiosta on suunniteltu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa tyttöjen huonetta ihan tilanteen mukaan :) He nukkuvat entisessä kodissakin samassa (paljon pienemmässä) huoneessa mutta katsotaan...jos haluavat joskus omaa rauhaa, niin sitten sitä tehdään :)

   Studion ja koulutustilan kokoon ei ole tulossa muutoksia, studiossa taitaa olla noin 50 neliötä ja koulutustilassa noin 70.

   Poista
 3. Onpa upeat suunnitelmat, varmasti hyvä lopputulos. Kiva seurata projektinne etenemistä. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun seurailet mukana Anneli! Kiitos samoin, oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Ikeasta löytyy ihania villamattoja, isojakin. Ihan halvimmasta päästä eivät kylläkään ole, mutta laadukkaita ainakin meidän kokemuksen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Heidi, ehdottomasti tutustun heidän valikoimaan! Isoja mattoja tuntuu olevan aika haastava löytää!

   Poista
 5. Bukowskis market. Isoja aitoja mattoja ja ainakin vielä pari vuotta sitten sai ihmeen halvalla. Kannattaa kurkata.

  Hienoa, että pelastatte vanhan koulun! Kun muistaa, että matka on tärkein, ei päämäärä, niin ne vuodet jaksaa ja niistä nauttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua!

   Onneksi matkaa riittää, se on parasta :)

   Poista