28. helmikuuta 2012

On se vaan niin kaunista...

...mutta rajansa kaikella! Tänään lumitöitä tehdessä mietin muutaman sekunnin miten mukava kerrostalossa tai rivarissa olisi asua, ihan vaan lumitöiden kannalta. Kuva on muuten viime talvelta...lumimassojen kanssa huhkiessa ei ainakaan tänään käynyt mielessäkään hakea kameraa.

Neiti jaksoi hetken avustaa lumitöissä ja keksi sitten hauskempaa tekemistä. Lumen kanssa painiessani kuulin "tule äiti auttamaan minua, haluan kiivetä tähän puuhun". Ja neiti oli siis jo kiivennyt kuvassa olevaan omenapuuhun ja sanoin, että "siellähän sinä jo olet, hienosti kiivetty (halusin siis pitää neidin tyytyväisenä, jotta saan oikeasti auton pihaan asti)!" "Eimuttakun äiti, minä haluan paljon ylemmäs" sanoi neiti latvaa osoittaen.

Keväällä on armonaikaa vielä huominen karkauspäivä ja sitten se saa luvan tulla rytinällä, vai mitä meinaatte!?

8 kommenttia:

 1. Olen niin samaa mieltä! Olen kyllästynyt siihen, että aina on kylmä ja aina vaan tulee lisää lunta. Vaikka niinhän sitä sanotaan, että uusi lumi on vanhan surma. Haluisin jo vaihtaa keväisempiä vetimiä niskaan, talvitakit on autossa jo ihan liikaa, kun aurinko lämmittää ikkunan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, yritän nyt iskostaa päähäni tuon "uusi lumi on vanhan surma"-ajatuksen :) Kyllä se tästä!

   Poista
 2. Lumityöt on kivoja johonkin pisteeseen asti, mutta nyt, enempää ei kroppani enää kestä. Niskat ja hartiat ja kaikki heittämiseen tarvittavat lihakset on ihan jumissa. Annetaan huominen karkauspäivä vielä armonaikaa, mutta sitten saisi jo vaihtua, tosin en kaipaa kurahousukelejäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kurahousukeli jäisi melko lyhyeksi niin, kuin muutamana viime keväänäkin :) Jos se lumi tälläkin kertaa katoais vaan johonkin parissa viikossa. Ja sen pari viikkoa voi iskeä lapsille lapiot kouraan ja istuttaa rännin viereen istumaan, vai mitä ;)

   Poista
 3. Itse taas kerrostaloasujana kaipaan lumitöitä :D mutta kai sekin kyllästys sitten tulee niitä tehdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lumityöt oikeasti ihan kivaa puuhaa :) Eikä sitä meillä ainakaan vielä ole samaa määrää ollut, kuin viime talvena. Viime talvi oli siitä erilainen, että lunta tuprutti suurimmaksi osaksi pikku hiljaa ja joka päivä kevyet lumityöt riittivät. Nyt taas lumitöitä on ollut harvemmin mutta kerrallaan kymmeniä senttejä työnnettävänä. Haluaisitko muuten tulla meille tuota kaipuutasi helpottamaan ;)

   Poista
 4. juu kyllä nyt tuo valkoinen tavara saisi loppua jo, ei riitä huumori, kärsivällisyys eikä oiken kuntokaan ;) tätä määrää.

  Kyllä me vielä pinnistetään ja sinnitellään, tänään paistoi aurinko jo niin ihanasti. Tulppaanit kehiin ja kevät on jo sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep, sinnitellään vaan. Meillä satoi illalla vettä, JES! Ja päivällä, kun aurinko paistoi, kuului sen päivänen solina :) Tulppanipuskakin varmuuden vuoksi hankittuna, jos ei aurinko loppuviikosta näyttäydy;)

   Poista