17. huhtikuuta 2014

Maidottomat ja jauhottomat kakkutikkarit

Muutamat kyselivät kakkutikkareiden ohjeen perään, joten laitetaanpa se tänne jakoon. Tein suklaisen kakkupohjan, jonka reseptin bongasin Living with Lilla & Pikku -blogista. Resepti on ollut käytössä jo monta kertaa ja aina se on yhtä hyvä! Yhdistin kakkupohjaan sitovaksi aineeksi Lemon curdin, jonka helpon ohjeen löysin Omenaminttu -blogista.


Suklaasitruunakakkutikkarit (maidoton, viljaton)

Suklaakakku

250g tummaa suklaata (Esim. Brunbergin tai Pandan tumma suklaa. Molemmat saattavat sisältää jäämiä maitoproteiinista)
tölkki kikherneitä
4 luomu kananmunaa
2dl luomu sokeria
2tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja huuhtele kikherneet. Sekoita kananmunat ja kikherneet tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja leivinjauhe ja sekoita. Lisää joukkoon vielä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan (ei tarvitse välttämättä leivittää). Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. 

 Lemon curd

2 luomu sitruunaa
3dl tomusokeria
2 luomu kananmunaa
50g maidotonta leivontamargariinia kuutioina (Sunnuntai)


Pese sitruunat ja raasta kuoren keltainen pintaosa kattilaan. Purista sitruunoiden mehu kattilaan. Lisää sokeri ja kananmunat ja sekoita hyvin vispilällä. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos sakenee ja kiehahtaa, ota kattila pois liedeltä. Lisää margariinikuutiot ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä, purkita ja säilytä jääkaapissa. Säilyy noin kaksi viikkoa.

Lisäksi tarvitset suklaata ja esim. strösseleitä koristeluun.


Kakku ja lemon curd kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, niin maut ehtivät tasaantua. Murenna kakku esim. haarukalla ja lisää noin 2dl lemon curdia. Sekoita hyvin. Seoksesta tulee tönkköä pyöriteltävää tahnaa. Pyörittele seoksesta palloja, tästä ohjeesta tulee noin 40 kpl ja laita pallot hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Me "liimattiin" varrastikut sulatetulla suklaalla ja upotettiin palloihin. Anna taas jähmettyä hetki jääkaapissa. Upota tikun päässä oleva pallo sulatettuun suklaaseen ja kääntele hetki, kunnes ylimääräinen suklaa on valunut. Laita tikut tukevaan mukiin pystyyn ja koristele ennen suklaan kuivumista. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Kakkupohjan lisäksi tosiaan tarvitaan joku "tahmainen" aine. Katselin reseptejä netistä ja lemon curdin lisäksi ainakin tuorejuustoa oli monessa ohjeessa. Uskoisin, että joku sose kävisi hyvin myös ajamaan samaa asiaa, kunhan muistaa tarkkailla seoksen koostumusta, ettei se pääse liian löysäksi.


Toivottavasti maistuu ja sopii teidän muidenkin kemuihin :)

6 kommenttia:

  1. Kiitos paljon tästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain Marru, toivottavasti sopivat teidänkin kekkereihin!

      Poista
  2. Kiva että kakkutikkarien ohje tuli nyt vastaan gluteenittomana ja maidottomana, niin mäkin voin syödä :) Olen aiemmin käyttänyt kikherneitä suklaakakussa ja ainakin se oli todella hyvää, voin kuvitella että nämäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää Jaana, kannattaa kokeilla! Kikherneet ei maistu läpi lainkaan :)

      Poista
  3. Mmm! Kiitos ohjeesta, tätä on pakko kokeilla. :) Maidottomuus ja jauhottomuus on aina plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Maistuu varmasti kaikille, vaikkei mitään kummempia ruokarajoitteita olisikaan!

      Poista