19. kesäkuuta 2014

Juhannuksena keittiössä :)

Kaikki ovat varmaan jo sen verran juhannuslaitumilla, ettei varmaan blogeihin juuri ennätä poiketa. Siitä huolimatta laitan teille tänne jo valmiiksi nähtäväksi pari kuvaa keittiöstä. Ja ties vaikka joku vielä täällä ehtisi ennen juhannusta poiketakin :)

Se on kuulkaa sellainen juttu, ettei mun tarvitse enää joka päivä vetää vesiä saunaan ja muistaa laittaa pataa tulille. Eikä ainut mahdollinen tiskiaika olekaan iltamyöhä, kun tytöt on jo nukkumassa.

Voin tiskata ihan päiväsaikaan ja vaikka monta kertaa päivässä. Mulla on nimittäin keittiössä ihan käyttövalmis tiskiallas! Sain sen eilen käyttöön ja samalla, kun hain verstaalta väliaikaisen sivupöydän, oli ihan pakko hakea päivänliljapenkistä vähän kukkia keittiöön :) Aika juhlafiilis :)

Nyt jää enää nähtäväksi toteutuuko mun yksi pahimmista peloista remppaan liittyen ;) Alkoi nimittäin tuo saunassa tiskaaminen ärsyttämään tätä tiskaamista rakastavaa emäntää niin kovasti, että pelkään etten enää pidäkään siitä! No ei, kyllä mä viimeistään siihen mennessä sitä taas rakastan, kun saadaan muutkin arjen osaset takaisin keittiöön.

Paljon on edelleen kesken mutta paljon tuo helpotusta arkeen pelkästään se, että tiskihuolto on melko vaivatonta :) Se on muuten pakko todeta, että aika nerokas ratkaisu laittaa tiskiallas tuohon ikkunan viereen, jossa sen ikkunan puoleinen reuna jää vapaaksi. Tähän mahtuu koko perhe tiskaamaan samaan aikaan! Se testattiin eilen, kun tiskasin isosiskon kanssa ikkunan puoleisessa altaassa ja isäntä tiskasi pikkusiskon avustuksella toisessa altaassa :)

Meillä jatkuu remppa juhannuksenakin :) Pitäkää tekin hauskaa ja tiskatkaa sopivan hetken tullen vaikka suuremmallakin porukalla :)

27 kommenttia:

 1. Pystyn kyllä hyvin kuvittelemaan sun ilon, oikein naurattaa kun se on niin ihanaa kuinka tuollaisten arjen koettelemusten jälkeen pienetkin edistysaskeleet on niin onnentunteita täynnä! Ihanaista remppajuhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo-Liina, remppa maistuu taas paremmalle, kunntekeminen näkyy tällaisina asioina :) Mukavaa juhannuksen jatkoa teille!

   Poista
 2. Kukat kruunaa tiskipaikan. Koko perhe tiskaamassa, kuulostaa hyvältä♥ Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä meidän tytöt ovat niin innokkaita auttamaan kotitöissä, että se vaatii usein koko perheen toimimista saman jutun parissa :) Etenkin tämä tiskaus on sellainen, että pitää hiukan ohjailla tyttöjen touhuja, ettei koko altaan sisältö ole vaikka tiskivetenä lattialla :D

   Hyvää juhannuksen jatkoa sinnekin!

   Poista
 3. Ou nou, nyt mä en enää voi lukea tätä blogia.....snif... - missä ihmesssä Se Hana on?!?!! ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know Fane! Sulle olen ehkä selityksen velkaa ;) Hana on kyllä varmassa tallessa mutta päädyttiin nyt tällaiseen hanaan, joka ei kulje seinärakenteisiin, vaan on koko matkaltaan helposti näkyvissä. Vanhaa hanaa on kyllä oikeasti ikävä! Tämä uusi, täysin vailla persoonaa oleva hana, on ihan ihmeellinen. Sen vesinupit kääntyvät ärsyttävän kevyesti ja siitä on vaikea saada tolkku, että miten paljon niitä pitäisi kääntää, että saa sopivaa vettä. Vanhan kanssa oltiin enemmän samalla aaltopituudella ;) Vanhasta en kyllä helpolla luovu, otan sen vielä joskus käyttöön vaikka kesäkeittiöön. Tai jos sä tarvitse hanaa, niin sulle sen voisin antaa ;) Saisi ainakin sitä rakastavan emännän :)

   Poista
  2. Mä ilmotan heti kun tarvitsen hanan - tölli hakusessa - pidä sä siitä huoli sen aikaa <3 (selitys nielty juuri ja juuri, saatan jatkossa ehkä kävästä täällä blogissa ;) )

   Poista
 4. Huokaisen puolestasi muistaen tuon hetken kuin eilisen:) Pikkaisen tekisi mieli kääntää päätäsi sen tiskikoneen puoleeen. Omenatarhassa tulee olemaan niiiiin paljon töitä ja harrastuksia, että kyllä se vaan emännän arkea kovasti auttaisi! Oikein leppoisaa Jussia koko poppoolle, vaikka touhut jatkuukin. Niitähän voi tehdä välillä vähän juhlafiiliksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee kyllä varaus tiskikoneelle, mutta lähinnä sen vuoksi jos joskus yritetään myydä taloa. Me ollaan nyt tiskattu käsin reilu kaksi vuotta ja terveydellisistä syistä ei ihan hevillä takaisin tiskikoneeseen vaihdeta. Monen testin ja kokeilun myötä ollaan havaittu, ettei meidän yliherkät refluksi-ihmiset pysty säännöllisesti nielemään vahvempia tiskiaineita. Käsitiskillä voi käyttää aika paljon miedompia aineita. Ja hei, meillähän tehdään näitä touhuja aina juhlafiiliksissä :) Mukavaa juhannuksen jatkoa sinnekin!

   Poista
 5. Ihanaa,ja niin nättiä...mutta eikö teille tule tiskikonetta?Olin vuoden verran ilman kun muutettiin maalle ja sitten rupesi tökkimään=),ei meille mahtunut tänne kuin pikkukone,mutta kyllä se on helpotus sekin=) teija t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Teija :) Ei meille tule konetta, varaus sille kylläkin. Ollaan nyt kaksi vuotta oltu ilman ja pärjätty oikein hyvin :)

   Poista
 6. Vähäksi aikaa kun poistuu mukavuusalueelta, niin arjen toimivuus on luksusta. Ekojen kuvien perusteella voi jo kuvitella miten kaunis keittiöstä tulee. Täytyypä muistaa itsekin hakea päivänliljoja maljakkoon. Mukavaa minttumaaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Kati, että pystyt jo kuvittelemaan miten suloinen keittiöstä tulee! Ihana itsekin huomata, miten palaset pikku hiljaa loksahtelevat juuri niin, kuin olen ne jo muutaman vuoden sieluni silmin nähnyt :)

   Poista
 7. Muistakaa kuitenkin myös nauttia keskikesän juhlasta ja hetkeksi hellittää työnteosta. Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Aila, hyvää juhannusta sinullekin! Tämä juhannus nyt menee näissä remppatunnelmissa mutta kivaa ja nautinnollista voi sekin olla :)

   Poista
 8. Kodikasta tiskaamista! Itse olen kyllä ikionnellinen täällä mökilläkin tiskikoneesta. Meitä on usein iso sakki syömässä ja yksi saisi jatkuvasti seistä tiskaamassa jos konetta ei olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me onneksi kaikki ihan pidetään tuosta tiskaamisesta, eikä se tunnu mitenkään erityisen työläältä. Ja kaikki saavat meillä vuorollaan tiskata :) Mukavaa mökkeilyä!

   Poista
 9. Kaunista- ja varmasti ihana fiilis kun asiat etenee! Mukavaa juhannuksen jatkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, on tosi kiva nähdä jo tällaistakin etenemistä, että arkiset toiminnot saadaan taas osaksi toimivammaksi! Mukavaa juhannuksen jatkoa sinnekin <3

   Poista
 10. Me oltiin vuosi ilman tiskikonetta. Kyllä se on taas ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Me ollaan oltu nyt reilu kaksi vuotta ilman ja jos tuota saunassa tiskaamista ei lasketa, niin se on sujunut kyllä varsin mainiosti. Saunassa oli kyllä sitten lopulta aika kamalaa, kun homma ei ollut käytännöllisyyden kannalta mikään paras. Nyt jo odotan, että saadaan tiskikaappi ja taso altaan viereen paikoilleen...niin ja tietysti astiat takaisin keittiöön, ne kun ovat vielä olohuoneessa, kuten ruokapöytä ja liesikin...

   Poista
 11. Kyllä on ihana keittiö jo tuollaisenaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu Kristiina! Mun mielestä myös :) Oikein silmä lepää, kun näkee muutamien vuosien kuvitelmiensa muuttuvan oikeaksi keittiöksi :)

   Poista
 12. Kauniita kuvia sinulla täällä, ensimmäistä kertaa taisin blogiisi nyt eksyä! Ihanaa löytää uusia, hyvähenkisiä blogeja seurattavaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kukka, mukavaa että löysit tänne! Ja hurjan mukava kuulla, että blogissa on hyvä henki :)

   Poista