12. kesäkuuta 2014

Kaikki herkkusuut huomio!

Blogin pitkäaikaiset lukijat tietävät, että olen aikamoinen herkkusuu. Herkuttelua on verottanut pahemman kerran imetysdietti, joka on edelleen maidoton ja ilman kotimaisia viljoja (muitakin rajoitteita on mutta nämä vaikuttavat tuohon herkutteluosastoon eniten). Asiaa ei ole helpottanut keittiöremontin aikainen uunittomuus.

Mutta niinhän se on, että kyllä kova herkkunälkä keinot keksii ja kehittelinkin raparperipaistosreseptin, jonka voi valmistaa myös grillissä! Resepti on siis maidoton, gluteeniton, vehnätön, kauraton, munaton, soijaton...olikohan vielä muuta :) Ja tärkeimpänä, resepti on raparperipaistokselle tyypillisesti rapeapintainen!

Tiedän, että ruudun toisella puolella on paljon muita erityisruokavaliota noudattavia ja tämä resepti sopii kyllä todella monelle ja jos ei sovi, niin on mun mielestä aika helposti muokattavissa :) Maistuu varmasti myös vaikkei rajoitteita olisikaan.

Ja sitten vaan vesi kielellä klikkaatte itsenne tuonne Novelle.fi-sivustolle suoraan mun reseptiin (tästä) ja samalla saa halutessaan klikata sitä Tykkää-painiketta ;). Jos sivusto ei ole tuttu, niin siellä on kasapäin muitakin herkullisia reseptejä sekä muita hyvän mielen juttuja.

Tätä pitää taas tehdä! Isäntä jälleen tiesi, että siirryn seuraavaan reseptikehittelyyn, kun edellinen valmistuu :D Nyt työn alla on suolainen piirakka valurautapannussa grillissä paistettuna.

Maistuvaa viikon jatkoa!

2 kommenttia:

 1. Näyttää hyvälle :) Harmi vaan, että olen pähkinöille allerginen.. Voitko syödä imetysdietillä pähkinöitä? Itse aikoinaan olin kanssa samaisella dietillä ja piti välttää myös noita "ykkösryhmän" allergiaa aiheuttavia, eli tomaatti, pähkinät sitrushedelmät yms. Tsemppiä diettiin, ei oo kivaa, mutta jos oireet helpottaa lapsella, niin sitä tekee vaikka mitä :) Mukavaa kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon Cashewpähkinän voisi korvata jollain esim. siemenellä tai hiutaleella. Se siis tuo rakenteeseen vähän rapsakkuutta tuon kookoshiutaleen kanssa :)

   Imetysdietillä olen syönyt cashew- ja maapähkinöitä pienissä määrin. Mantelia en voi syödä ja muita pähkinöitä en ole uskaltanut/kokenut tarpeelliseksi kokeilla. Olet oikeassa, on aika palkitsevaa olla dieetillä, kun pieni pysyy sillä oireettomana! Meillä on nyt niin hyvä tilanne, että tuntuu että kaikki ongelmien aiheuttajat on saatu rajattua. Ja tytölle itselleenkin sopii jo 15 ruoka-ainetta. Ikää on kohta 1v 2kk :)

   Mukavaa kesää sinullekin!

   Poista