7. kesäkuuta 2014

Pikakuulumiset kera laukkojen

Vähän kuulumisia hirveän kiireen keskeltä.

Remontti etenee hitaasti ja varmasti (?). Ollaan saatu jo välihuone käyttöön, mikä tarkoittaa sitä, että meidän elämä on laajentunut aikaisempaan yhteen huoneeseen keskittyen, taas kahteen huoneeseen! IHANAA! Välihuone on siis se huone, josta on käynti uuteen suihkuhuoneeseen. Nyt pölyisimmät hommat on tehty suihkuhuoneen osalta, joten otettiin lattiasta pahvit ja seinistä muovit pois. Myös olohuoneen ja välihuoneen välistä saatiin vetoketjuovi avattua. Vitsi mikä tilantuntu mä sanon! Välihuonetta ei voi vielä kalustaa, koska se on puolillaan vielä suihkuhuoneeseen tulevaa tavaraa mutta onpahan nyt paikka, jonne voin läppärini kanssa mennä ja vetää oven perässäni kiinni :D

Suihkuhuoneen osalta pitää vielä asentaa käsienpesuallas ja peilikaappi (tätä ei vielä edes ole) sekä höyrykaappi ja valaisin (tätäkään ei ole). Sähköt ja vedet on jo vedetty huoneeseen asti. Mutta lämminvesivaraaja ei ole vielä paikoillaan, koska sen tila on vielä hiukan kesken. 

Eilen laatotin (ihan eka kerta tuota hommaa!) lämminvesivaraajahuoneen seinän lattianrajasta. Tänään pitäisi saumata. Huomenna pitäisi laittaa silikonit ja maalata seinät ainakin kertaalleen. Näiden toimenpiteiden jälkeen huoneen pitäisi meidän käsityksen mukaan olla sellaisessa kunnossa, että varaajan voi asentaa paikoilleen. Eli ehkä ensi viikolla päästäisiin suihkuun :D Tai sitten ei, katsotaan nyt.

Hiukan muuten harmittaa, ettei mulla ole, kuin tämä 50mm objektiivi! Olisi niin kiva ottaa teille laajempia kuvia vaikka tästä välihuoneesta mutta tuohon 50 milliseen ei vaan mahdu! Eikä mahdu objektiivi nyt budjettiinkaan, sitä paitsi mulla on kiikarissa seuraavaksi joku ihan muu, kuin laajempi linssi.

Piha taas on ihan heitteillä! Nurmikko, voi taivas se on kamalassa kunnossa. Edustuspenkki, no sekin on kamalassa kunnossa. Mulla on vielä keväällä leikattujen omanapuiden oksienkin silppuaminen kesken. Ja sitten mulla on työn alla viimein, kahden vuoden odotuksen jälkeen, verstaan terassin portaiden rakentaminen. Hiukan olen ennättänyt jo aloittaa mutta sekin on ollut jo vähintään viikon samassa vaiheessa. Isosiskokin jo tänään kysyi, milloin meinaat äiti rakentaa noita portaita lisää? Teki mieli sanoa, että sitten, kun mulla on vuorokaudessa tuplatunnit :D Just pari päivää sitten sanoin siskolleni puhelimessa, että löydän kyllä aikaa kaikelle mitä haluan tehdä (tässä on siis pari uutta melko työllistävää juttua menossa kaiken muun rinnalla). Ties missä positiivisuuspuuskassa sellaista menin sanomaan ;)

Välillä saan jotain aikaan, jopa keskenään tyttöjen kanssa. Purin yhtenä päivänä pikkusiskon päikkäriaikaan höyrykaapin osat laatikoistaan ja sen jälkeen olenkin laittanut tytöt leikkimään laatikoissa, että pysyisivät edes pari minuuttia helposti hallittavissa (remppapuolella olevassa on sopivan korkeat laidatkin :D). Ja sainhan mä pihalla juuri tänään hiukan niitä oksia silputtua ja yhtenä kuumana päivänä tytöt istuivat terassilla pesuvadeissa ja sain suihkutettua kaikki (!!!) omenapuut sillä välin! Meillä on siis jonkun verran puissa toukkien seittejä ja ollaan niitä suihkutettu mäntysuopalioksella, jotta eivät leviäisi. Niin ja siis isäntä on palannut töihin ja tekee vielä tämän ja ensi viikon viikonlopunkin töitä, sen vuoksi mä pyöritän täällä kaikkea. Onneksi mummu tulee taas tänään leikkimään tyttöjen kanssa, niin pääsen taas vauhdilla saumaamaan ja mitä mulla tuossa listalla nyt olikaan.

Olikohan vielä muuta...ei tullut ihan pikakuulumiset..eikä muutenkaan ihan sellainen kuulumispostaus, kun olin ajatellut :D Mutta hei, hyvää kuuluu, hiukan vaan kiireistä hyvää :)

Nyt pitää mennä! Pikkusisko on nukkunut jo tunnin, enää 15-30 minuuttia tehokasta touhuaikaa jäljellä. Hyvää ja touhukasta (tai letkeää, kuinka vaan) viikonloppua teillekin! :)

2 kommenttia:

 1. Ihanat laukat!

  Naureskelen tässä, että onneksi teillä on väljyyttä kuvata tuolla 50 millisellä edes jotain sisätiloissa, meillä sillä saisi vain lähikuvia :D

  Onnea loppurutistukseen, kyllä se siitä! Voin vain kuvitella, miten hienolta toimiva keittiö ja kylpääri mahtavat tuntua tuon jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mäkin voin vain kuvitella :D Toivottavasti pian pääsen ihan kokemaankin, miten kivalta ne sitten valmiina tuntuvatkaan :)

   Väljyyttä onneksi löytyy...mutta juuri tässä harkitsen ikkunan ulkopuolelta kuvaamista sitten, kun on jotakin valmista kuvattavaksi. Ei ehkä huono idea ollenkaan.

   Poista