5. maaliskuuta 2011

Hyvästi jää...

...ihana talvi, nyt on aika tehdä tilaa seuraajalle, KEVÄÄLLE! Ensimmäinen talvi talossa on sujunut aika ihanissa tunnelmissa. Kylmähän tällaisessa vanhassa talossa on, kun joka nurkasta ja raosta vetää ja pitkät villasukat ovatkin olleet jokapäiväisessä käytössä. Mutta sitten toisaalta, on saanut lämmitellä peiton alla, polttaa puita kakluunissa ja juoda kuumaa kaakaota. Vain kerran olemme pelästyneet, että vesiputket jäätyivät...mutta se olikin väärä hälytys. Lumitöitä on tietysti ollut enemmän kuin aiemmassa kodissa (rivarissa), mutta nekin ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta sujuneet ihan kivasti...ja onhan meillä täällä paljon apua pikku-neidistä;) Ja maisemat täällä ovat olleet todella kauniit. Tässä muutama valokuva kuluneesta talvesta ja muutama kuva myös kevään odotuksesta. Hyvästi talvi, loppuvuodesta nähdään taas.

Ikkunat menevät kuuraan, kun on riittävän kylmä. Pihalla seisoo pikku-neidin leikkimökki.

Tämä aamu oli yksi talven kauneimmista, puut olivat kuurassa ja aurinko oli juuri nousemassa.

Terassin kaiteella on koko talven ollut lumen peitossa toistakymmentä lyhtyä.  Terassilta on näkymä verstaalle ja saunaan.Taivas on jo keväisen sininen...ei kestä enää pitkään, että vanhaan vaahteraan saadaan lehdet. Linnutkin ovat jo heränneet, saunan päädyn pöntössäkin on asukkaita.

Vanhan omenapuun edessä on pieni lehtipensas, silläkin on jo silmut valmiina.

Saunan edustalla oleva pieni patsas on jo päässyt lumipeiton alta pois. Se nauttii auringon lämmöstä ja solisevan veden äänestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti