6. maaliskuuta 2011

Näin tässä sitten kävi...

Kävin kuin kävinkin perjantaina ostamassa matonkuteita ja etsin netistä kivan matto-ohjeen (Tytin ja siskoni rohkaisemana). Päätin jo kotona, että sinisen kuteen kanssa en kotiin tule, koska meillä on aika paljon sinistä...ja niin siinä sitten kävi, että valitsin HARMAAN kuteen. Liikkeessä oli kahdenlaisia kuteita, toiset puolet halvempia kuin toiset ja toiset puolet kalliimpia kuin toiset:) Valitsin tietysti halvemmat, joita oli aika pieniä määriä yhtä sävyä. Otin varmuuden vuoksi kahta eri harmaan sävyä, koska en ollut varma saanko kummastakaan kyhättyä kokonaista mattoa. Kotiin päästyäni, olin saanut loistoajatuksen kaksivärisestä matosta räsymatto-fiiliksellä. Perjantaina kerin vyyhteet, mikä oli pikku-neidin mielestä tosi hauskaa...siis valmiin kerän avaaminen! Lauantaina surffailin sopivaa ohjetta ja aloitin virkkaamisen, mikä sekin oli neidin mielestä hauskaa. Annoin hänelle oman nro 10 virkkuukoukun ja hän hääri ympäriinsä sen ja kerien kanssa. Sunnuntaina viimeistelin maton ja ihmettelin mitä lopuista kuteista tekisi, onneksi niitä ei jäänyt paljoa.

Tästä se sitten alkoi...

Pikku-neiti innostui virkkaamisesta tosi paljon:) Vielä iltamyöhään yöpuku päällä piti auttaa äitiä.

Valmis matto paikoillaan wc:n lattialla. Maton halkaisija on noin 70cm.

Virkkasin vielä pienen korin hyllylle. 
Tämä todellakin oli nopeaa ja hauskaa...peukalossa on kyllä pieni rakko, mutta tekevälle sattuu. Sitä paitsi, pakko oli saada nopeasti valmista, koska uusi idea jo iski päähäni...se onkin vähän suurempi projekti, siitä myöhemmin.3 kommenttia:

  1. Kylläpä tuli hieno matto ja taas nopeasti, kun on hyvä apulainen. Pitänee uudistaa omakin wc. Nyt ei tosin uskalla aloittaa, pitänee keskittyä nyt opiskeluun.

    VastaaPoista
  2. Saman maton tein kanssa valkoisena, kivan näköinen kyllä harmaan sävyilläkin :) On kyllä addiktoivaa hommaa, täytyy vaan varoa ettei tule jännetupintulehdusta ;) Kauhavan kangasaitalla oli muitakin kivoja ohjeita.

    VastaaPoista
  3. Juu, tää on riskialtista hommaa, voi moni muu juttu jäädä tekemättä:) Ja tässä on myös se riski, että matonkuteiden lisäksi kotiin alkaa kerääntyä muitakin kuteisiin liittyviä kapistuksia, kuten kangaspuita tai muuta pikku sälää.

    VastaaPoista