1. maaliskuuta 2011

Vanhaa rompetta

Yli 80-vuotias talo on nähnyt monenlaista ja mielenkiintoista historiaa riittää. Merkkeinä historiasta on tullut vastaan yhtä sun toista ihanaa rompetta, parhaimpina aarreaittoina ovat olleet kuisti, kellari ja piharakennus, jossa on sauna, verstas ja vintti. Suurin osa löydöistä on kerääntynyt olohuoneeseen, koska siellä ne saavat eniten ihailua osakseen.


Kun aloin miettimään tätä meidän olohuonetta (josta siis ajattelin aloittaa) tajusin, että suurin osa myös vanhasta kodista mukana tulleista esineistä ja huonekaluista on vuosien varrella tarttunut mukaan mitä erikoisemmista paikoista. Tässä on muutama esimerkki "uusista" ja vanhemmista romppeista.

Vanha matka-arkku on löytynyt vuosia sitten jostakin Salon  kirpparilta. Matkatiketitkin ovat säilyneet.
Kellarista löytyi ihania hillopurkkeja ja mehupulloja. Ne ovat saaneet paikan kaakeliuunin päältä.
Verstaasta löytyi vanha puulaatikko, jossa säilytettiin työkaluja. Nyt sen tehtävänä on toimia klapien säilytystasona kakluunin kyljessä. Verstaan vintiltä taas löytyi puusuksia, joista tummansiniset pääsivät sisätiloihin. Nojatuoleja on kaksi ja ne ovat äitini kotipaikan navetan vintiltä pelastettu. Vuosia sitten ne pelastettiin melko huonokuntoisina, taisi niissä homettakin olla. Isäni kunnosti ne, kun muutin pois lapsuudenkodista. Noin vuosi sitten tein niihin kuvassa olevat irtopäälliset vähän valoisampaa väritystä hakien (irtopäällisen alla punainen verhoilu).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti