18. maaliskuuta 2011

Keittiön kaunotar

Pyysin joulupukilta jo joulukuun alussa (mielestäni siis hyvissä ajoin) joululahjaksi yleiskonetta. Niin oli tehnyt kai moni muukin, koska juuri se kone mitä toivoin, oli koko maailmasta loppu! No nyt monen kuukauden odottelun jälkeen se on vihdoin täällä!!!! Kitchen aidin Englannin punainen yleiskone. Se on IHANA! Tässä nyt jokunen kuva keittiön kaunottaresta...ja, kun kerran kamera kädessä keittiössä häärin, niin muutama muukin kuva keittiöstä.

Kone painaa noin 11 kiloa, runko on siis melko jämerä. Eiköhän tällä vaivata muutama taikina.
Koneen mukana tuli vispilä ja kaksi erilaista taikinakoukkua. Lisävarusteitakin on joka lähtöön, vähän tekisi mieli sellaista jäätelökulhoa...
Kone sai paikan keittiön hyllykön päältä, jossa säilytetään myös tehosekoitinta, keittiövaakaa jne.
Kaappitilaa meidän keittiössä on todella vähän. Siitä syystä kaikkea, mitä kehtaa pitää esillä, säilytetään muutamalla avohyllyllä. Esimerkkinä tee, kahvi, suodatinpussit, pastat...
Suurin osa keittiön kuiva-aineistakin säilytetään avohyllyillä, ainakin niitä, joita käytetään lähes päivittäin.
Mausteetkin ovat omissa purkeissaan jääkaapin ovessa. Kiinnitin kontaktimuovilla nimet purkkeihin, koska muuten voisi tulla ihmeellisen makuista ruokaa:)  
Pakko laittaa kuva vielä herneenversoista, jotka olen nyt siirtänyt keittiön varjoisalle ikkunalla runsaan kasvun vuoksi. En saa millään niitä kulumaan samaa vauhtia, kuin ne kasvavat. Yksi ruukku olisikin nyt lähdössä uuteen kotiin, jos vaan jollekin kelpaisi (olisikohan Kristan keittiössä herneenversoille tarvetta?)
Tässä valtaisa kuvatulva tältä päivältä. Nyt olisikin suunnitelmissa leipoa suklaakakkua uuden yleiskoneen avustuksella. Mummu on huomenna tulossa kylään ja saa toimia koemaistajana kakulle, joka on kuulemma parasta suklaakakkua ikinä (siskoni sanoja lainatakseni)...saa nähdä miltä maistuu:)

4 kommenttia:

 1. Kristan keittiö kaipaa juuri niitä versoja. Omat on istutettu mutta satoa ei saada vielä viikkoon pariin. Ja noi on muuten meidän Kalle Kilpisen suurinta herkkua :)

  VastaaPoista
 2. No hyvä, tuodaan maanantaina Kilpiselle ruokaa:)

  VastaaPoista
 3. Oi, tuollaisen upean Kitchen Aidin tahtoisin minäkin! Olen nolostuttavan huono keittiössä - ehkä siitä saisi oivan keittiöapulaisen!

  VastaaPoista
 4. Eikö olekin ihana:) Itsekään en ole mikään mestari keittiössä ja kyllä tuollainen kone ainakin vähän itseluottamusta keittiöhommiin kasvattaa;) Siinä on sekin hyvä puoli, että vaikka sitä ei ihan viikoittain käyttäisikään, niin se on myös kaunis katsella.

  VastaaPoista