16. maaliskuuta 2011

Uusi lemppari

Niin kuin kaikissa muissakin perheissä, myös meillä yritetään hyödyntää viikoittain ns. pikaruokaa. Meidän perheessä pikaruuaksi lasketaan ruoka, jonka valmistus kokonaisuudessaan kestää korkeintaan tunnin ja lemppariruokien listalle pääsevät ne, jotka valmistuvat vielä nopeammin. No, meillä on nyt uusi lemppari ruoka-aine, josta on väännetty jo yhtä sun toista. Nimittäin Pajuniemen luomunakit, joissa on oikeasti lihaa. Ne on myös oikeasti luomua ja niissä on vain kolmea E-ainetta. Myös proteiini-hiilihydraatti-rasva suhde on kohdallaan meidän ruokavalioon: 16-0-14g/100g. Yllätys yllätys, nakit maistuvat myös pikku-neidille. 

Luomunakkikeitto sisältää nakkien lisäksi porkkanaa, lanttua ja perunaa, kaikkia samassa suhteessa. Vettä, kasvislientä, purjoa, timjamia, rouhittua mustapippuria, herneenversoja ja sulatejuustoa. Yleensä sulatejuusto on sulatettu koko keittosatsiin, mutta pikku-neiti syö tällä hetkellä kokeellisesti maidotonta ruokaa, jonka vuoksi kuvassa sulatejuusto on palana keiton keskellä. Samaa ohjetta pystyy varioimaan miten tahansa...kanttarellikeittoa, lihakeittoa, kalakeittoa...kaikki toimii.


Luomunakkikastike on muutaman minuutin kastike, jonka resepti syntyi tuossa pari päivää sitten, kun piti säveltää perheelle jotain syötävää töiden jälkeen. ..ei siis sinänsä mikään uusi tilanne, mutta suunnittelu oli jäänyt aavistuksen puolitiehen. Kastikkeeseen tulee nakkien lisäksi ruoka*piip*(100% kasviskerma????), luomu vehnäjauhoja suurustamiseen, rouhittua mustapippuria, soijakastiketta ja yllättäen herneenversoja. Kastikkeen kanssa voi syödä esim. kasviksia monella eri tapaa. Meidän tämän hetken suosikki on lanttu-peruna-pyre, NAM.
Ja itse nakeista en sitten laittanut kuvaa...ne eivät olleet sellaisenaan kovinkaan kuvauksellisia.

2 kommenttia:

  1. Sopat on kyllä loisto pikaruokaa, vaikkei kovin moni sitä ymmärräkään. Kypsymisen nopeuskin kun riippuu siitä, kuinka pieneksi tajuaa esim. lantut pilkkoa. Pakkoko niiden on olla samankokoisia kuin mitä perunat olisivat! :)

    VastaaPoista
  2. Pieneksi pilkkominen on siitäkin syystä kannattavaa, että pikku-neiti pystyy syömään soppaa sellaisenaan ihan itse!

    VastaaPoista